top of page

Weeksoep van 3 augustusNa 2 heerlijke weken door gebracht te hebben in de Haute Saône zijn we uitgerust huiswaarts gereden met een soepterrine rijker :)


Vanmiddag toen ik terug kwam uit de moestuin met allemaal lekkere verse groentes was ik weer zoooo in mijn nopjes dat ik weer soep kon gaan maken, geweldig toch!? Ik heb er weer zin in en ik hoop dat jullie ook zin in mijn soep hebben!


Voor deze week heb ik zo verschrikkelijk veel aanbod van verse groentes dat ik besloten heb om 3 soepen te maken. Ik ga de houtoven stoken om bij de soepen lekkere broden te bakken en voor wie wil een lekkere vlaai als dessert. De broden zijn ongeveer 30 x 10 cm. Ik maak platte broden in de smaken:

pizzabrood met tomaat, mozzarella en verse basilicum V

naanbrood met verse koriander en knoflook en V

flammkuchenbrood met spekjes, uiringen en geraspte kaas.


Koude komkommersoep met gerookte zalm, verrassend frisse en lichte soep met de heerlijke zilte en romige smaak van zalm. Zonder zalm is de soep veganistisch.


Gazpacho van rode tomaat en watermeloen. Een recept van Yotam Ottolenghi. Het is een ware smaakexplosie in je mond als je hier een hap van neemt! Zoveel smaken, een genot. Heerlijk met brood en een lekker glaasje. Deze soep is veganistisch


Dan ook nog een warm soepje van gele courgette en gele geroosterde tomaatjes met een kruidige knoflookolie. Alleen van de kleur wordt je al blij en een zelf getrokken runderbouillon geeft een mooie volle basis. Er zit verder geen vlees in.


De soepen zijn wederom verkrijgbaar per liter. 1 liter soep met 1 brood naar keuze €10.00. De broden los kosten €2.00.

Voor wie geen keuze kan maken of liever 1 persoonsporties heeft, kan de soepen ook in 350 ml bakjes kopen. Hiervan is de prijs €3.50 met brood €5.00


Na bestelling kun je de soep(en) op vrijdag 3 augustus tussen 16:00 en 19:00 uur aan huis afhalen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page