top of page

Weeksoep van 28 januari

Deze week heb ik mijn moestuinzaad weer eens goed bekeken. Vanaf februari begin ik meestal al weer de eerste groenten en kruiden te zaaien. Dus een goed overzicht is wel belangrijk. Daarnaast maak ik dan altijd een overzicht van wat ik waar in mijn moestuin wil hebben. Na vorig jaar veel last te hebben gehad van het weer, te koud en te nat en dan in ene keer weer te warm, hoop ik dat het weer dit jaar wat gematigder zal zijn. Daarnaast las ik in de Velt gids dat er tomatenrassen bestaan die beter bestaat zijn tegen al te nat weer. Andere jaren verzamelde ik altijd het zaad van al mijn tomaten en kreeg soms nog wat van een moestuinvriend. Dit jaar ga ik de tomatenzaden bestellen en hopen op sterke grote en sappige tomaten :-)

Voorlopig nog even geen tomatensoep, maar wel nog even verse wintersoepen:


Verse kervelsoep op basis van een zelf getrokken runderbouillon met runderballetjes


OF


Slasoep met een moot verse zalm


OF


Geroosterde groentesoep, veganistisch met heel veel groenten en gepofte knoflook
Na bestelling kun je de soep(en) op vrijdag 28 januari tussen 16:00 en 19:00 uur aan huis afhalen.


Comentários


bottom of page